1,2—1,5 кг дрібних патисонів, 50 г зелені кропу, селери, петрушки, листки хрону, 10 г часнику, 5 г свіжого гострого перцю
Для маринаду: 1 л води, 50 г солі, 50 г цукру, 80 мл 9 %-ного оцту, чорний і духмяний перець горошком, кориця, гвоздика
Молоді патисони розрізати на 4 частини, дрібні залишити цілими, видалити плодоніжки. Бланшувати патисони в окропі 3—4 хв. На дно підготовлених банок покласти зелень, листки хрону, часник і нарізаний кільцями гострий перець. Зверху викласти патисони. Для маринаду довести до кипіння воду зі спеціями, сіллю й цукром, влити оцет і зняти з вогню. Залити патисони гарячим маринадом. Стерилізувати банки місткістю 1 л протягом 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й залишити до остигання.