Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Патисони консервовані
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Верите ли Вы в диеты?
Всего ответов: 236


Приветствую Вас, Гость · RSS 26.11.2024, 08:15
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Чем больше родинок на теле, тем длиннее жизнь: ученые
Таблетка для редактирования воспоминаний
Пейте кофе - предохраняйтесь от инсульта
Ученые назвали четыре продукта питания, вызывающие зависимость


Патисони консервовані


Для консервування використовують молоді невеликі (діаметром 3—5 см) плоди патисонів з дрібним насінням і ніжною непошкодженою шкірочкою. Перестиглі, в'ялі, побиті, роздавлені, загнилі та пошкоджені шкідниками патисони непридатні для консервування.

Патисони сортують за розміром, старанно миють м'якою щіткою, видаляють зав'язь і плодоніжку з частиною плоду (не більше 1,0 см), а потім обполіскують у чистій проточній воді.

Підготовлені патисони бланшують у киплячій воді протягом 5 хв (залежно від розміру) і охолоджують у проточній воді. Дрібні бланшовані патисони укладають у банки цілими, великі розрізають на 2— 6 частин.

При укладанні овочів і прянощів у банки місткістю 0,5 л потрібне таке співвідношення продуктів: патисонів — 300 г, кропу—6 г, стручкового червоного перцю — 0,5 шт., часнику — 2 зубки.

За бажанням до цих прянощів можна додати добре промиту, дрібно нарізану свіжу зелень: листя хріну або селери, зелень петрушки і листя м'яти. Прянощі укладають у два прийоми: на дно банки і після укладання овочів. Заливають наповнені банки гарячою (70—80 °С) маринадною заливкою.

Рецептура маринадної заливки на 10 банок місткістю 0,5 л, г: води — 1700—1800, солі— 150, оцту 6 %-ного—450—600.

Залиті гарячим маринадом банки накривають лакованими кришками і стерилізують при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5—8—10 хв, місткістю 1,0 л — 10—12 хв і 3-літрові бутлі — 20—25 хв.

Витрата продуктів для приготування 10 банок консервів місткістю 0,5 л, г: патисони — 3100, кріп — 80, перець червоний стручковий — 5 шт., часник — 20 зубків, сіль —160, оцет 6 %-ний — 610.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: патиссоны




Категория: Заготовки | Добавлено 31.08.2015
Просмотров: 602 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Патисони консервовані"

Патисони

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика