1,5 кг патисонів, 100 г цибулі, 100 г болгарського перцю, 20 г часнику, 1 листок хрону, зонтики кропу, 10 г зерен гірчиці, гвоздика, духмяний перець до смаку
Для маринаду: 1 л води, 20 мл 9 %-ного оцту, 30 г солі, 35 г цукру
Очищені від плодоніжок патисони нарізати великими скибочками. На дно банок викласти листки хрону, кріп, кільця цибулі й болгарського перцю, зерна гірчиці й спеції. Заповнити банку патисонами, залити окропом і залишити на 20—30 хв. Потім рідину злити й використати для приготування маринаду. Додати в неї сіль, цукор, довести до кипіння, влити оцет і зняти з вогню. Влити маринад у банки, закрутити їх, перевернути й укутати до остигання.