1,5 кг баклажанів, 150 г часнику, 150 г волоських горіхів, 50 г зелені петрушки й кінзи, 10 г свіжого перцю чилі, 50 мл олії, 20 г солі, 50 мл 9 %-ного оцту
Баклажани нарізати кружальцями, посипати сіллю, залишити на 20 хв, потім промити й віджати. Часник, горіхи, зелень і перець чилі подрібнити у блендері, додати сіль, оцет і половину норми олії. Баклажани обсмажити в решті олії з двох боків. На дно підготовлених банок покласти ложку горіхової маси. Потім викласти гарячі баклажани, перешаровуючи горіховим соусом. Стерилізувати банки місткістю 0,5 л протягом 20 хв, 1 л — 30 хв. Банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.