15 г свіжих дріжджів 1 ст. л. цукру 1 неповна ст. л. солі 280 мл води 500 г борошна
Для начинки:
1 синя солодка цибулина 1/2 пучка кропу 1 ст. л. вершкового масла 1 ч. л. цукру 1/2 ч. л. солі
Замісіть тісто, як у рецепті «Хліб класичний».
Наріжте цибулю півкільцями. Обсмажте на вершковому маслі до м’якості, додайте сіль та цукор. Дайте охолонути.
Дрібно наріжте зелень.
Після того як тісто підійшло, 1 раз розкачайте його у пласт, рівномірно тонким шаром покладіть цибулю по всій поверхні та притрусіть кропом.
Підігніть краї з обох боків та скачайте рулет.
Покладіть рулет на деко з папером для запікання або змащене олією, надріжте гострим ножем та притрусіть борошном. Накрийте рушником та поставте в тепле місце.
Розігрійте духовку до 200 °С.
Коли рулет збільшиться у 2 рази, обережно поставте його в духовку ще на 30 хвилин.
Перевірте готовність: якщо постукати, у готового хліба звук глухий. Похожие рецепты: