Гуска — 261 або качка — 246, маргарин столовий — 5, картопля — 207, або чорнослив — 133, або яблука — 250, цукор — 5, маса фаршу — 150, маса смаженого виробу — 250, масло вершкове — 7. Вихід — 257.
Оброблену тушку гуски або качки зафарширувати картоплею або чорносливом, або яблуками і смажити у жаровій шафі 45—60 хв. Для начинки беруть бульби картоплі середнього розміру або обточують їх і злегка підсмажують. Яблука обчистити від шкірки, видалити насіннєве гніздо, нарізати часточками і посипати цукром. Попередньо замочений чорнослив з видаленою кісточкою посипати цукром.
Перед подаванням фаршировану птицю розрубати на порції, покласти на блюдо разом з начинкою і полити соком, що виділився під час смаження, І розтопленим вершковим маслом.