Кабачки нарізують кусочками і тушкують з молоком до готовності. Стушковані кабачки протирають крізь сито, додають підсушені манні крупи, сіль, підсмажену посічену цибулю і добре прогрівають 15—20 хвилин, безперервно помішуючи. Потім кабачкам дають трохи остигнути і додають сирі яйця й цукор. Все добре змішують, викладають у сотейник або форму, змащену жиром, посипають сухарями і запікають. Готову запіканку нарізують порціонними кусками і при подачі на стіл до неї додають сметану.
На 1,5 кг кабачків 4 ст. ложки манних крупів, І склянку молока, 2 яйця, 2,5 ст. ложки жиру, 1 цибулину, 1,5 ст. ложки цукру, І ст. ложку сухарів, 3 /4 склянки сметани.