Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Рижик»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Удовлетворены ли Вы качеством своего питания?
Всего ответов: 223


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 11:28
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Алкоголь попадает в мозг через 6 минут после употребления
13 советов для задержки старения
Пивной живот образуется не от потребления пива
Coca-Cola финансирует исследования о бесполезности диет


Пляцок «Рижик»

ПРОДУКТИ

Коржі

100 г вершкового масла
3 склянки пшеничного борошна
2 ч. л. соди
3 ст. л. рідкого меду
1 склянка цукру
2 яйця

Крем

400 г вершкового масла
400 г сметани
350 г невареного згущеного молока

ПРИГОТУВАННЯ

Коржі

У достатньо об’ємну посудину вбити 2 яйця і всипати півсклянки цукру. Збивати масу до утворення пишної ніжної пінки (5—6 хвилин).

У банячку з товстим дном змішати верш­кове масло та півсклянки цукру. Нагрівати суміш на невеликому вогні до тих пір, поки весь цукор не розчиниться. Влити мед, перемішати, довести до кипіння і всипати соду. Знову швидко перемішати. Маса має сильно запінитись і збільшитися в об’ємі.

У цей момент зняти банячок з вогню й дати масі трохи вистигнути (5—7 хвилин). Далі тоненькою цівкою влити яєчно-цукрову суміш і повернути банячок назад на слабкий вогонь). Поступово вмішати склянку борошна, дуже ретельно розтираючи всі грудочки. У той самий спосіб вмішати й другу склянку. Зняти банячок із вогню. Дати масі трішки вистигнути, а потім вмішати в неї решту борошна. Можливо, вам не знадобиться підмішувати в тісто всю третю склянку, оскільки його консистенція залежить від величини використаних яєць та щільності борошна. Тісто має стати м’яким і ніжним, дуже податливим у роботі.

Розділити тісто на 10 однакових частин. Із кожної з них розкачати дуже тоненькі коржі діаметром 19—20 см, надавши їм форми прямокутника чи квадрата. Випікати коржі слід по одному в попередньо розігрітій до 180 °C духовці до золотистого кольору. Готові коржі знімати з дека ще теплими, попередньо пройшовшись гострим тонким ножем між випічкою і формою.

Крем

Масло кімнатної температури збити до утворення пишної маси. Далі порціями (по 1—2 ст. л.), постійно збиваючи, додати згущене молоко. Насамкінець підмішати сметану (на най­менших обертах міксера, а краще — вручну).

Складаємо пляцок

Вистуджені коржі перемастити кремом. Ним же змастити боки й верх пляцка. Щедро посипати крихтами із залишків коржів. Залишити на 1 годину при кімнатній температурі, а потім переставити в холодильник на 12 годин. Цього часу достатньо, щоб коржі пропиталися кремом.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 07.04.2018
Просмотров: 637 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Рижик»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика