Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Пелехатий»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы едите мясо?
Всего ответов: 242


Приветствую Вас, Гость · RSS 01.06.2024, 08:48
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Жирорастворимые витамины и их влияние на организм человека
Как не располнеть в уик-энд - пять советов
Какие продукты делают человека умнее?
Медики рассказали какие плоды следует чаще употреблять людям, старше 60 лет


Пляцок «Пелехатий»


ПРОДУКТИ

Корж

1 ст. л. води
2 ст. л. какао-порошку
400 г борошна
140 г цукру
4 яєчні жовтки
2 ч. л. розпушувача
200 г вершкового масла

Начинка

100 г волоських горіхів
20 г цукру
200 г кисло-солодких яблук
300 г сливового повидла

Білковий прошарок

4 яєчні білки
100 г цукру
40 г сухого порошку апельсинового киселю

ПРИГОТУВАННЯ

Корж

Холодне вершкове масло накраяти невеликими шматочками. Всипати в нього борошно з розпушувачем. За допомогою ножа посікти все на дрібну крихту. Влити жовтки і швидко замісити тісто.

Розділити його на 3 частини. До першої підмішати какао-порошок. Кожну частину окремо загорнути в харчову плівку й покласти в морозильну камеру на 30 хвилин.

Форму розміром 18 × 23 см вистелити пергаментом. На дно викласти 1 частину білого тіста, відщипуючи від нього невеличкі шматочки, трішки розминаючи і складаючи один біля одного. Зверху не сильно притрамбувати. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 12—15 хвилин (тісто має підпектися).

Начинка

Яблука почистити, видалити серцевину й натерти на крупній тертці. Викласти в пательню, всипати цукор і тушкувати, помішуючи, 5—7 хвилин. Долати повидло, все ретельно перемішати. Вистудити.

Білковий прошарок

Білки збити до м’яких піків. Невеликими пор­ціями всипати цукор, постійно збиваючи. Знизити оберти міксера до мінімуму й за допомогою кухонної лопатки вмішати порошок киселю.

Складаємо пляцок

На підпечений корж викласти масу з повидла і яблук. Зверху натерти на крупній тертці заморожене шоколадне тісто. На нього викласти білкову пінку і старанно розрівняти. Посипати посіченими горіхами. Насамкінець рівномірно розкласти шматочки решти білого тіста (в такий самий спосіб, що і першу частину).

Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці приблизно 50 хвилин. Вистудити. Перед подачею до столу стрепіхатий пляцок присипати цукровою пудрою.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 12.04.2018
Просмотров: 541 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Пелехатий»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика