Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Жар-птиця»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы следите за своим весом?
Всего ответов: 235


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 11:42
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Загрязненный воздух - причина... ожирения
Диабет - коварная болезнь
Что необходимо знать, чтобы дольше прожить
Суточная потребность человека в витаминах


Пляцок «Жар-птиця»

ПРОДУКТИ

Пісочні коржі

5 яєчних жовтків
300 г вершкового масла
200 г джему з чорної смородини
1 склянка цукру
2 ст. л. какао-порошку
500 г пшеничного борошна
1 ч. л. розпушувача
0,5 склянки сметани
3 ст. л. білої кокосової стружки

Корж безе з горіхами

5 яєчних білків
1 склянка цукру
1 склянка горіхів

Крем

120 мл води
2 склянки цукру
400 г вершкового масла
2 ст. л. коньяку

ПРИГОТУВАННЯ

Пісочні коржі

Масло кімнатної температури збити з цукром на пухку масу. Далі, постійно збиваючи, по черзі влити по 1 жовтку й по 1 ст. л. сметани (допоки не закінчаться продукти).

Борошно з розпушувачем частинами вмішати в масляну суміш.

Розділити тісто на 4 рівні частини, до двох із них підмішати какао-порошок. Кожну кульку окремо загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 45—50 хвилин.

Дно форми розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом. Рівномірно розподілити 1 частину білого тіста (для цього його можна натерти на крупній тертці та злегка утрамбувати рукою). Зверху змастити половиною джему. Далі викласти 1 частину шоколадного тіста (натерти на крупній тертці або відщипувати від тіста невеличкі шматочки й викладати зверху на джем).

Випікати коржі в попередньо розігрітій до 180 °C духовці приблизно 20 хвилин.

Корж безе з горіхами

Білки збити до м’яких піків. Невеличкими порціями (по 1—2 ст. л.) всипати цукор. Горіхи подрібнити й за допомогою кулінарної лопатки вмішати в білки.

Форму розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом. Сушити корж у попередньо розігрітій до 90 °C духовці приблизно 2 години (він має стати абсолютно сухим та при постукуванні видавати глухий звук).

Крем

У банячку з товстими стінками довести до кипіння воду з цукром, проварити 5 хвилин. Вистудити.

Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Постійно збиваючи, порціями влити цукровий сироп, а насамкінець — коньяк.

Складаємо пляцок

Нижній пісочний корж викласти шоколадною стороною вверх, рівномірно змастити частиною крему. Зверху викласти корж безе з горіхами, злегка притиснути і змастити кремом. Викласти другий пісочний корж шоколадною стороною вниз.

Змастити верх і боки кремом, обсипати кокосовою стружкою. До моменту подачі пляцок слід настоятися в холодильнику мінімум 12 годин.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 07.04.2018
Просмотров: 570 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Жар-птиця»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика