Холодне вершкове масло порізати на невеличкі шматочки. Всипати до нього борошно з розпушувачем. Посікти все ножем на дрібну крихту. Додати цукор, жовтки і ванільний цукор. Ретельно вимісити тісто. Розділити його на 4 частини. Загорнувши в харчову плівку, першу покласти в морозильну камеру на 30 хвилин. Решту тіста з’єднати назад і ще раз вимісити. Сформувати з нього кулю, загорнути в плівку й покласти в холодильник на той самий час, що й перше тісто.
Форму розміром 20 × 35 см із високими бортиками вистелити пергаментом. Тісто з холодильника натерти на крупній тертці й рівномірно розподілити, сформувавши при цьому бортики заввишки 2—3 см. Підпекти в попередньо розігрітій до 180 °C духовці (13—15 хвилин).
Сметанкова піна
Білки збити до м’яких піків. Порціями всипати цукор, збивати, доки він не розчиниться, а піки не стануть стійкими. Знизивши оберти міксера до мінімуму, вмішати в білки порошок пудингу. Насамкінець за допомогою кулінарної лопатки вмішати сметану.
Складаємо пляцок
На охолоджений підпечений корж викласти сметанкову піну. Зверху натерти на крупній тертці тісто з морозильної камери.
Випікати в попередньо нагрітій до 180 °C духовці до золотистого кольору (50—60 хвилин). Готову випічку охолодити в духовці, злегка привідкривши дверцята. Повністю вистуджений пляцок поставити в холодильник мінімум на 6 годин.