Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Повітряний снікерс
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вам понравился сайт?
Всего ответов: 973


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 13:54
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Хот-доги не менее опасны, чем сигареты: врачи
Как влюбить в себя мужчину
Стало известно, сколько нужно работать на работе, чтобы не умереть рано
Как похудеть, употребляя любимые продукты


Повітряний снікерс


ПРОДУКТИ

Коржі

250 г вершкового масла
3,5 склянки цукру
1 ст. л. сметани 15 % жирності
1 ст. л. лимонного соку
3 склянки борошна
20 г ванільного цукру
1 ч. л. соди
6 яєць

Крем

380 г вареного згущеного молока
40 мл полуничного лікеру
0,5 склянки волоських горіхів
3 ст. л. білої кокосової стружки
350 г вершкового масла

ПРИГОТУВАННЯ

Коржі

Акуратно відділити жовтки від білків. Збити на пишну масу 1,5 склянки цукру, жовтки та ванільний цукор. Додати накраяне шматочками масло, сметану й сік лимона. Ще раз збити.

За допомогою кулінарної лопатки борошно з содою вмішати в жовткову масу. Тісто має вийти м’яким і ніжним. Розділити його на 4 частини. Загорнути кожну в харчову плівку та відправити в холодильник на 1 годину.

Вистелити пергаментом квадратну (розміром 22 × 22 см) або круглу (діаметром 24 см) форму. 1 частину тіста рівномірно розподілити у формі, розрівняти.

Білки збити до м’яких піків. Постійно збиваючи, порціями всипати цукор. Збивати до повного розчинення цукру й появи стійких піків.

На сформоване тісто викласти ¼ збитих білків, рівномірно розподілити їх по поверхні і «насмикати» ложкою, щоб зверху утворились нерівності та горбочки.

Випікати корж в попередньо розігрітій до 160 °C духовці протягом 30 хвилин.

У той самий спосіб випекти всі 4 коржі, вистудити їх. Якщо у вас немає можливості випікати одночасно по 2 коржі, то краще розділити білки з цукром на 2 чи на 4 частини і збивати кожну порцію безпосередньо перед випіканням наступного коржа.

Крем

Масло кімнатної температури збити на пиш­ну масу. Постійно збиваючи, порціями докладати варене згущене молоко (швидкість міксера варто знизите до мінімальної). Насамкінець підмішати полуничний лікер (можна замінити коньяком).

Складаємо пляцок

Волоські горіхи злегка підрум’янити в духовці (4—5 хвилин при 160 °C). Вистудивши, посікти їх ножем.

Кожен корж зі сторони білків змастити частиною крему й посипати частиною волоських горіхів. Далі сполучити між собою по два коржі кремом всередину. Подвійні коржі, що в нас вийшли, з’єднати між собою в той самий спосіб.

Верх та боки пляцка змастити тонким шаром крему, посипати кокосовою стружкою. Перед подачею витримати на холоді не менше 12 годин.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 07.04.2018
Просмотров: 633 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Повітряний снікерс"

Повітряний

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика