2 яєчні жовтки 240 г пшеничного борошна 70 г цукру 180 г вершкового масла 1,5 ч. л. розпушувача 1 ч. л. цедри лимона
Начинка
4—5 середніх яблук 2 мандарина 80 г порошку ванільного пудингу 700 мл молока 0,5 склянки цукру
ПРИГОТУВАННЯ
Корж
Холодне масло накраяти невеликими шматочками. Всипати борошно, розпушувач і цукор. Посікти все ножем до дрібної крихти. Додавши жовтки й цедру лимона, швидко замісити тісто. Розділити його на 2⁄3 та 1⁄3 частини. Загорнути кожну з них у харчову плівку та покласти в морозильну камеру на 30—35 хвилин.
Далі форму розміром 20 × 20 см вистелити пергаментом. Більшу частину замороженого тіста натерти на крупній тертці й рівномірно розподілити по дну форми, не забуваючи при цьому сформувати бортики висотою 2—3 сантиметри, злегка утрамбувати. Підпекти в попередньо підігрітій до 180 °C духовці протягом 12—15 хвилин.
Начинка
Яблука обібрати, видалити серцевину, накраяти невеличкими шматочками й скропити лимонним соком. Мандарини почистити від шкірки та прожилків. Розрізати кожну скибочку надвоє впоперек.