Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Дует»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Как Вы попали на этот сайт?
Всего ответов: 270


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 14:15
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Лечение специями
Мазохистское самоистязание низкокалорийной диетой продлевает жизнь на 25 лет
Что такое депрессия?
Миндаль - лучшее природное средство в борьбе с гриппом и сезонной простудой


Пляцок «Дует»


ПРОДУКТИ

Білковий корж

7 яєчних білків
1 склянка цукру
1 ч. л. розпушувача
3 ст. л. картопляного крохмалю
3 ст. л. пшеничного борошна
2 ст. л. столового оцту

Шоколадний крем

150 г чорного шоколаду
150 мл вершків 20 % жирності
1 ст. л. коньяку

Жовтковий корж

7 яєчних жовтків
1 яйце
4 ст. л. цукру
4 ст. л. пшеничного борошна
1 ч. л. розпушувача

Банановий крем

250 г вершкового масла
0,75 склянки цукрової пудри
3 великих банани
1 ч. л. лимонного соку

ПРИГОТУВАННЯ

Білковий корж

Білки збити до м’яких піків. Порціями всипати цукор. Збивати до повного розчинення цукру й появи стійких піків.

У білкову масу вручну вмішати борошно, розпушувач і крохмаль. Насамкінець влити оцет. Ретельно вимісити.

Дно форми розміром 22×22 см вистелити пергаментом. Зверху викласти білкове тісто, розрівняти. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці приблизно 30 хвилин. Вистудити корж слід у формі.

Жовтковий корж

У глибокій посудині збити жовтки, яйце й цукор (приблизно 8—9 хвилин на середній потужності міксера). Всипати борошно з розпушувачем. Ще раз усе гарно збити.

Дно форми розміром 22 × 22 см вистелити пергаментним папером. Вилити тісто. Випікати корж у попередньо розігрітій до 180 °C духовці 30—35 хвилин (до сухої скіпки).

Шоколадний крем

Вершки в банячку довести до температури 75—80 °C. Додати дрібно посічений шоколад. Помішувати до повного розчинення. У вистуджену суміш підмішати коньяк.

Банановий крем

Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Постійно збиваючи, порціями всипати цукрову пудру. За допомогою блендера змішати м’якоть бананів і лимонний сік. Змішати обидві суміші й добре все збити.

Складаємо пляцок

Білковий корж змастити шоколадним кремом. Зверху викласти жовтковий корж, легенько притиснувши його до крему. Утворений квад­ратний пласт розрізати поздовж навпіл (вийдуть 2 смужки розміром 22 × 11 см). Першу (білковим коржем уверх) змастити банановим кремом. Накрити другою смужкою (білковим коржем униз). Акуратно притиснути коржі й крем між собою. Верх і боки змастити кремом. Поставити пляцок у холодильник на 6 годин.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 07.04.2018
Просмотров: 634 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Дует»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика