300 г смаженого арахісу 320 г вершкового масла 6 г розпушувача 3 яйця 4 ст. л. вареного згущеного молока 340 г борошна 230 г цукру
Крем
350 г вареного згущеного молока 220 г сметани 20 % жирності 150 г вершкового масла 2 ст. л. коньяку
ПРИГОТУВАННЯ
Коржі
Почищений смажений арахіс подрібнити. Яйця з цукром збити на пишну світлу піну. Додати вершкове масло кімнатної температури, подрібнений арахіс, борошно з розпушувачем, варене згущене молоко. На низьких обертах міксера замісити однорідне тісто. Воно має бути ніжним і липким.
Розділити тісто на 8 частин. Дно форми діаметром 22 см викласти пергаментним папером, зверху злегка змастити вершковим маслом. На середину викласти порцію тіста й рівномірно розподілити по всій поверхні.
Випікати по одному в попередньо розігрітій до 180 °C духовці до легкого золотистого кольору. Вистудити на пергаментному папері.
Крем
Масло кімнатної температури збити на пишну масу. Додати сметану й продовжувати збивати спочатку на низьких, а потім на вищих обертах. Далі, постійно збиваючи, порціями ввести варене згущене молоко. Насамкінець підмішати коньяк.
Складаємо пляцок
Кожен корж змастити тонким шаром крему. Сформувати пляцок. Верх і боки теж змастити кремом (можна посипати кокосовою стружкою чи вафельними крихтами). Настоювати в холодильнику протягом доби.