200 г вершкового масла 500 г борошна 1 ч. л. соди 2 яйця 3 ст. л. меду 130 г цукрової пудри 1 щіпка солі
Крем
6 ст. л. манної крупи 750 мл молока 200 г вершкового масла 120 г цукру 2 ст. л. коньяку 1 ст. л. апельсинової цедри
Шоколадна глазур
100 г чорного шоколаду 2 ст. л. олії
Крім того
150 мл малинового варення
ПРИГОТУВАННЯ
Коржі
Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою на пухку масу. По одному, постійно збиваючи, додати яйця. Вмішати рідкий мед. Всипати борошно, соду й сіль. Ретельно вимішати тісто. Розділити його на 4 частини. Загорнути кожну в харчову плівку і покласти в холодильник на 50—60 хвилин.
Форму розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом. Кожну частину тіста тонко розкачати, викласти у форму і випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 8—10 хвилин.
Крем
У товстостінному банячку довести до кипіння 500 мл молока з цукром. Окремо змішати решту молока і манну крупу. Тонкою цівкою, постійно збиваючи, влити молочно-манну суміш у кипляче молоко. Варити на невеличкому вогні до готовності манки. Вистудити.
Масло кімнатної температури збити на пишну масу. Порціями, постійно збиваючи, додати манну масу. Насамкінець вмішати коньяк і апельсинову цедру.
Шоколадна глазур
Шоколад розтопити на водяній бані. Влити в нього олію й ретельно перемішати.
Складаємо пляцок
3 коржі змастити малиновим джемом, а зверху — товстим шаром крему. Скласти коржі один на один і накрити четвертим. Боки пляцка змастити кремом, а верх — шоколадною глазур’ю.