Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Стефанка»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Верите ли Вы в диеты?
Всего ответов: 235


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 11:44
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Антицеллюлитная диета
Ученые показали связь между связь между содержанием витамина D в организме и возможностью заражения COVID-19
Как ограничить себя в сладостях
Кремлевская диета


Пляцок «Стефанка»


ПРОДУКТИ

Коржі

200 г вершкового масла
500 г борошна
1 ч. л. соди
2 яйця
3 ст. л. меду
130 г цукрової пудри
1 щіпка солі

Крем

6 ст. л. манної крупи
750 мл молока
200 г вершкового масла
120 г цукру
2 ст. л. коньяку
1 ст. л. апельсинової цедри

Шоколадна глазур

100 г чорного шоколаду
2 ст. л. олії

Крім того

150 мл малинового варення

ПРИГОТУВАННЯ

Коржі

Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою на пухку масу. По одному, постійно збиваючи, додати яйця. Вмішати рідкий мед. Всипати борошно, соду й сіль. Ретельно вимішати тісто. Розділити його на 4 частини. Загорнути кожну в харчову плівку і покласти в холодильник на 50—60 хвилин.

Форму розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом. Кожну частину тіста тонко розкачати, викласти у форму і випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 8—10 хвилин.

Крем

У товстостінному банячку довести до кипіння 500 мл молока з цукром. Окремо змішати решту молока і манну крупу. Тонкою цівкою, постійно збиваючи, влити молочно-манну суміш у кипляче молоко. Варити на невеличкому вогні до готовності манки. Вистудити.

Масло кімнатної температури збити на пишну масу. Порціями, постійно збиваючи, додати манну масу. Насамкінець вмішати коньяк і апельсинову цедру.

Шоколадна глазур

Шоколад розтопити на водяній бані. Влити в нього олію й ретельно перемішати.

Складаємо пляцок

3 коржі змастити малиновим джемом, а зверху — товстим шаром крему. Скласти коржі один на один і накрити четвертим. Боки пляцка змастити кремом, а верх — шоколадною глазур’ю.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 19.04.2018
Просмотров: 476 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Стефанка»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика