Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок королівський «Три начинки»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы принимать гостей?
Всего ответов: 226


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 14:44
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Как невероятно легко остановить распространение рака в организме
Вредные привычки, способные спровоцировать рак
Ученые рассказали, как правильно питаться, чтобы долго жить и не бояться диабета
Мужчины не вымрут: ученые


Пляцок королівський «Три начинки»


ПРОДУКТИ

Корж

20 г дріжджів
150 г вершкового масла
5 ст. л. цукру
4 яєчні жовтки
400 г борошна
75 г сметани 20 % жирності

Начинка із повидла

200 г густого повидла
20 г темних родзинок

Макова начинка

100 г сухого маку
20 г порошку ванільного пудингу
1 яйце
3 ст. л. вершкового масла
3 ст. л. цукру

Горіхова начинка

5 яєчних білків
20 г порошку ванільного пудингу
200 г волоських горіхів
5 ст. л. цукру

ПРИГОТУВАННЯ

Корж

У мисці розтерти сметану кімнатної температури, цукор (2 ст. л.) і свіжі дріжджі. Залишити в теплому місці на 45 хвилин. Потім додати решту цукру, масло кімнатної температури й жовтки. Ретельно розтерти.

Порціями всипати в миску борошно, замішуючи м’яке тісто. Накрити його харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.

Макова начинка

Мак залити склянкою окропу. Довести до кипіння і проварити 5 хвилин. Воду злити, а мак тричі пропустити через м’ясорубку з найдрібнішою решіткою. Додати в нього жовток, цукор, масло кімнатної температури і порошок пудингу. Ретельно вимішати. Білок збити на пухку піну і порціями ввести в макову масу.

Горіхова начинка

Горіхи подрібнити. Білки збити до м’яких піків. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукор. Насамкінець підмішати порошок пудингу й підготовлені горіхи.

Складаємо пляцок

Охолоджене тісто розділити начетверо. Форму діаметром 25 см вистелити пергаментом. Розкачати тісто на 4 пласти. На дно помістити перший, формуючи невисокі бортики. Зверху змастити повидлом і посипати родзинками. Накрити другим пластом.

Далі рівномірно викласти макову начинку і накрити третьою частиною тіста. На неї помістити горіхову начинку і накрити останнім пластом.

Накрити форму харчовою плівкою і залишити пиріг при кімнатній температурі на 3—4 години (другий варіант — поставити в холодильник на 10—12 годин).

Пляцок прикрити зверху пергаментним папером і випікати в попередньо розігрітій до 170 °C духовці півгодини, а далі температуру знизити до 145 °C і пекти ще 20—30 хвилин.

Готову випічку ще в гарячому стані перевернути догори дном на кухонну дощечку і залишити в такому положенні до повного вистигання. Завдяки такому способу охолодження поверхня пляцка стане ідеально рівною.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 21.04.2018
Просмотров: 417 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок королівський «Три начинки»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика