120 г вершкового масла 260 г пшеничного борошна 1 ч. л. соди 2 ст. л. сметани 15 % жирності 60 г цукру 1 яєчний жовток
Пудинговий шар
100 г вершкового масла 40 г ванільного пудингу 370 мл молока 2 ст. л. цукру
Горіхова глазур
80 г вершкового масла 45 г цукру 170 г волоських горіхів 15 мл вишневого сиропу
ПРИГОТУВАННЯ
Коржі
Накраяти холодне вершкове масло. До нього всипати борошно, соду й цукор. За допомогою ножа все здрібнити до утворення дрібної крихти.
Додати сметану і жовток, швидко замісити тісто. Розділивши його на 2 частини, загорнути кожну в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин. Потім частину розкачати у пласт розміром 20 × 20 см, викласти у вистелену пергаментом форму та випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці приблизно 17—20 хвилин.
Із другим коржем проробити аналогічні маніпуляції плюс викласти на нього горіхову глазур, розрівнявши ложкою до гладкої поверхні. Випікати в розігрітій до 180 °C духовці протягом 20 хвилин.
Горіхова глазур
У товстостінному банячку на невеликому вогні нагрівати вершкове масло, вишневий сироп і цукор до тих пір, аж поки не розтопиться масло. Додати в суміш дрібно посічені волоські горіхи. Перемішати і проварити ще 1—2 хвилини. Зняти з вогню, вистудити до температури 45—50 °C і рівномірно розподілити по другому пласту тіста.
Пудинговий шар
У товстостінному банячку змішати молоко, цукор і порошок пудингу. Нагрівати на невеликому вогні, збиваючи, до загустіння маси. Зняти з вогню. Додати вершкове масло кімнатної температури, перемішувати до утворення однорідної маси.
Складаємо пляцок
Перший корж помістити у форму, в якій він випікався. Зверху рівномірно викласти гарячу пудингові масу. Накрити її коржем із горіховою глазур’ю. Злегка притиснути. Залишити пляцок вистигати на 1 годину, а потім переставити в холодильник мінімум на півдоби.