Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Акація»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы едите мясо?
Всего ответов: 242


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 14:40
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Питание весной
С чем лучше подавать шампанское к новогоднему столу
Как максимально обезопасить себя от заражения коронавирусом
Как невероятно легко остановить распространение рака в организме


Пляцок «Акація»


ПРОДУКТИ

Коржі

10 г харчового амонію
100 вершкового масла
1 склянка волоських горіхів
2 ст. л. сметани 20 % жирності
3 яйця
3 ст. л. какао-порошку
400 г пшеничного борошна
200 г цукру
1 ч. л. соди
3 ст. л. білої кокосової стружки

Крем

1,5 склянки маку
125 мл молока
150 г цукру
400 г вершкового масла
2 ст. л. борошна
1 яйце

Просочування

150 мл вишневого компоту
2 ст. л. коньяку

ПРИГОТУВАННЯ

Коржі

Яйця з цукром збити на пухку масу. Амоній змішати зі сметаною. Додати цю суміш, а також розтоплене вершкове масло до яєчної маси. Всипати борошно й соду. Замісити м’яке тісто і розділити його на 5 частин. До 3 із них підмішати какао-порошок, а до решти — подрібнені горіхи. Використати форму розміром 25 × 25 см. Випікати коржі в попередньо нагрітій до 180 °C духовці 15—20 хвилин. Має вийти 3 шоколадні й 2 горіхові коржі.

Коржі вистудити і кожен збризнути виш­невим просочуванням.

Крем

У товстостінному банячку збити яйце, молоко, цукор і борошно. Нагрівати суміш на невеликому вогні, постійно збиваючи, до кипіння, а потім проварити ще 1 хвилину. Зняти з вогню. Накрити харчовою плівкою і вистудити.

Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, додати заварену частину.

Мак залити водою так, щоб вона покривала його зверху на 1 см. Довести до кипіння, зняти з вогню й залишити під кришкою на 30 хвилин. Воду злити, а мак тричі пропустити через м’ясорубку з найдрібнішими отворами. У масляну суміш порціями, постійно збиваючи, додати підготовлений мак.

Просочування

Змішати холодний вишневий компот і коньяк.

Складаємо пляцок

Кожен корж змастити кремом. Скласти пляцок, чергуючи шоколадні та макові коржі. Намастити кремом верх і боки. Притрусити кокосовою стружкою. Поставити пляцок у холодильник мінімум на 12 годин.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 22.04.2018
Просмотров: 507 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Акація»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика