Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Ніжний медівник»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы принимать гостей?
Всего ответов: 226


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 13:00
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

10 правил, которые помогут побороть диабет
В Северной Корее разработали чудо-препарат от заболеваний ТОРС, Эбола и MERS
ТОП-5 вкусностей, вызывающих онкологию
Таблица калорийности мясо-колбасных продуктов


Пляцок «Ніжний медівник»


ПРОДУКТИ

Коржі

50 мл рафінованої олії
3 склянки борошна
2 ч. л. соди
2 ст. л. меду
160 г цукру
2 яйця

Крем

6 ч. л. свіжозмеленої кави
200 г вершкового масла
15 г пшеничного борошна
15 г картопляного крохмалю
500 мл молока
1 склянка цукру
4 яйця
2 ст. л. коньяку

ПРИГОТУВАННЯ

Коржі

У великій посудині за допомогою вінчика збити яйця, цукор, мед, олію та соду. Поставити на водяну баню. Нагрівати, постійно помішуючи, на найменшому вогні, аж поки маса не збільшиться в об’ємі вдвічі. Порція­ми, помішуючи, всипати 2 склянки борошна і проварити ще 2—3 хвилини.

На стільницю просіяти третю склянку борошна. Перекласти сюди теплу масу й замісити м’яке, ніжне тісто. Розділити його на 6 частин. Кожну з них дуже тоненько розкачати на пергаментному папері (товщина тіста — 1,5 мм). Випікати в попередньо розігрітій до 200 °C духовці до золотистого кольору. Час випікання одного коржа — 4—5 хвилин. Гарячий корж, вийнявши із духовки, слід одразу ж обрізати за шаблоном.

Обрізки коржів викласти на деко й відправити в духовку на 2—3 хвилини, щоб вони зарум’янилися, а потім вистудити і покришити.

Крем

350 мл молока довести до кипіння. Зняти з вогню, всипати свіжозмелену каву. Накрити посуд і залишити на 5 хвилин. Процідити.

Жовтки відділити від білків. Для крему нам знадобляться лише жовтки. Розтерти їх із цукром на пухку масу. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливати в них гарячу каву з молоком. Окремо змішати 150 мл молока, крохмаль та борошно. Гарно розтерти до зникнення грудочок та змішати з жовтковою масою.

Перекласти все в товстостінний банячок і нагрівати на мінімальному вогні, інтенсивно помішуючи, аж поки маса не загусне (не доводити до кипіння). Готовий крем повністю вистудити.

Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, додати крем, а насамкінець вручну підмішати коньяк.

Складаємо пляцок

Коржі вистудити, кожен із них щедро змастити кремом. Боки і верх пляцка намастити кремом і обсипати крихтами із обрізків коржів. Перед подачею настояти в холодильнику мінімум 12 годин.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 24.04.2018
Просмотров: 414 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Ніжний медівник»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика