10 квадратних вафельних коржів 2 ст. л. коньяку 250 г вершкового масла 200 г молочного шоколаду з цілим мигдалем 300 г згущеного молока 50 мл вершків 10 % жирності
ПРИГОТУВАННЯ
Шоколад з цілим мигдалем посікти на дрібну крихту. До нього додати 50 г вершкового масла і вершки. Розтопити все на водяній бані.
Масло кімнатної температури збити на пишну масу. Порціями, постійно збиваючи, додати згущене молоко. Далі влити розтоплену шоколадну масу (збивати на мінімальних обертах міксера). Насамкінець за допомогою кухонної лопатки вмішати коньяк.
Кожен корж змастити тонким шаром крему. Викласти їх один на один. Верхній корж не змащувати кремом. Покласти на нього невеликий вантаж (кухонну дошку, а зверху — півлітрову банку з водою). Настоювати в такому вигляді протягом 2—3 годин (за цей час коржі просочаться кремом).