100 г пшеничного борошна 100 г цукру 1 ч. л. розпушувача 2 яйця
Безе
110 г цукру 2 яйця
Крем
4 ст. л. манної крупи 200 г вершкового масла 1 склянка цукрової пудри ½ лимона 500 мл молока
Крім того
8 ст. л. вишневого джему 100 г білого шоколаду 1 ст. л. вершкового масла 20 г вафельної крихти 5 ст. л. білої кокосової стружки 1 ст. л. олії 1 ст. л. пшеничного борошна
ПРИГОТУВАННЯ
Бісквіт
У глибокій мисці збити яйця і цукор. Маса має збільшитись в об’ємі втричі. За допомогою кухонної лопатки вмішати борошно з розпушувачем.
Форму розміром 20 × 20 см або круглу форму діаметром 22—23 см змастити вершковим маслом і присипати борошном, вилити тісто. Випікати бісквіт у попередньо розігрітій до 180 °C духовці до готовності. Вистудити й розрізати горизонтально навпіл.
Безе
У яєць відділити білки від жовтків. Білки збити до м’яких піків. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукор. Форму розміром 20 × 20 см вистелити пергаментом, змащеним олією. Викласти білкову масу й розрівняти. Випікати в попередньо розігрітій до 110 °C духовці приблизно 1 годину 15 хвилин. Безе має стати сухим і нелипким. Вистудити і зняти з пергаменту.
Білий шоколад дрібно посікти й розтопити на паровій бані. Змастити ним безе з обох боків.
Крем
Молоко довести до кипіння. Тонкою цівкою, постійно збиваючи, всипати в нього манну крупу. Знову закип’ятити і проварити ще 4—5 хвилин. Вистудити.
Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукрову пудру. Додати сік і цедру половини лимона, а потім — заварену манну кашу. Збивати суміш до однорідної консистенції.
Складаємо пляцок
Нижній пласт бісквіту змастити 4 ст. л. вишневого джему. Викласти на нього частину крему. Зверху розмістити безе і також змастити кремом. Другий пласт бісквіту на зрізі намастити рештою джему й викласти зрізом на крем. Увесь пляцок також намастити кремом. Боки присипати вафельною крихтою, а верх — кокосовою стружкою. Поставити в холодильник мінімум на 2—3 години.