Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Рожева хмаринка»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Удовлетворены ли Вы качеством своего питания?
Всего ответов: 223


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 12:13
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Что такое депрессия?
Умные дети чаще вырастают алкоголиками
Пять популярных продуктов, способных загнать в могилу
Худеем со свекольной диетой


Пляцок «Рожева хмаринка»


ПРОДУКТИ

Бісквіт

100 г пшеничного борошна
100 г цукру
1 ч. л. розпушувача
2 яйця

Безе

110 г цукру
2 яйця

Крем

4 ст. л. манної крупи
200 г вершкового масла
1 склянка цукрової пудри
½ лимона
500 мл молока

Крім того

8 ст. л. вишневого джему
100 г білого шоколаду
1 ст. л. вершкового масла
20 г вафельної крихти
5 ст. л. білої кокосової стружки
1 ст. л. олії
1 ст. л. пшеничного борошна

ПРИГОТУВАННЯ

Бісквіт

У глибокій мисці збити яйця і цукор. Маса має збільшитись в об’ємі втричі. За допомогою кухонної лопатки вмішати борошно з розпушувачем.

Форму розміром 20 × 20 см або круглу форму діаметром 22—23 см змастити вершковим маслом і присипати борошном, вилити тісто. Випікати бісквіт у попередньо розігрітій до 180 °C духовці до готовності. Вистудити й розрізати горизонтально навпіл.

Безе

У яєць відділити білки від жовтків. Білки збити до м’яких піків. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукор. Форму розміром 20 × 20 см вистелити пергаментом, змащеним олією. Викласти білкову масу й розрівняти. Випікати в попередньо розігрітій до 110 °C духовці приблизно 1 годину 15 хвилин. Безе має стати сухим і нелипким. Вистудити і зняти з пергаменту.

Білий шоколад дрібно посікти й розтопити на паровій бані. Змастити ним безе з обох боків.

Крем

Молоко довести до кипіння. Тонкою цівкою, постійно збиваючи, всипати в нього манну крупу. Знову закип’ятити і проварити ще 4—5 хвилин. Вистудити.

Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукрову пудру. Додати сік і цедру половини лимона, а потім — заварену манну кашу. Збивати суміш до однорідної консистенції.

Складаємо пляцок

Нижній пласт бісквіту змастити 4 ст. л. вишневого джему. Викласти на нього частину крему. Зверху розмістити безе і також змастити кремом. Другий пласт бісквіту на зрізі намастити рештою джему й викласти зрізом на крем. Увесь пляцок також намастити кремом. Боки присипати вафельною крихтою, а верх — кокосовою стружкою. Поставити в холодильник мінімум на 2—3 години.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 25.04.2018
Просмотров: 407 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Рожева хмаринка»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика