200 г чорного шоколаду з лісовим горіхом 6 яєць 200 г вершкового масла 120 г цукру 2 ч. л. розпушувача 2 г солі 200 г борошна 4 ст. л. темного какао-порошку
Крем
300 г вершкового масла 150 г вареного згущеного молока
Сирна маса
300 г кисломолочного сиру 3 ст. л. цукру 2 ст. л. крохмалю 20 г ванільного цукру 1 яйце
Малинове желе
300 мл малинового соку 4 ст. л. цукру 1 ст. л. желатину
Шоколадна глазур
80 г чорного шоколаду 35 г вершкового масла
ПРИГОТУВАННЯ
Шоколадний корж
Яйця збити з цукром на пухку масу. Шоколад поламати і разом із вершковим маслом розтопити на водяній бані. Вистудивши, підмішати шоколадну суміш до яєчної. Порціями, перемішуючи за допомогою кулінарної лопатки, всипати борошно, какао, розпушувач і сіль. Вимішати до однорідної консистенції.
Форму розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом. Вилити тісто. Половину сирної маси викласти в кулінарний шприц із довгою насадкою. Зверху на тісто витиснути 5 паралельних сирних смуг, залишаючи між ними однакові проміжки.
Випікати приблизно 25 хвилин (до сухої скіпки). Так само випекти і другий корж. Під час випікання тісто підніметься, а сирні смуги опустяться, проробивши в ньому довгі западини.
Сирна маса
У блендері збити сир, цукор, крохмаль, ванільний цукор і яйце.
Крем
Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, додати згущене молоко. Довести до однорідної консистенції.
Шоколадна глазур
Шоколад поламати, разом із вершковим маслом помістити в миску й розтопити, збиваючи, на паровій бані. Вистудити.
Малинове желе
Желатин і цукор всипати в малиновий сік кімнатної температури. Дати набухнути желатинові протягом 30 хвилин. Потім на невеликому вогні підігріти суміш до повного розчинення желатину. В жодному разі не доводити до кипіння! Вистуджене желе поставити на холод.
Складаємо пляцок
Заглибини коржів заповнити майже застиглим желе. Поставити в холодильник на 30 хвилин для повного застигання.
Перший корж викласти сирно-малиновими смужками догори. Змастити кремом. Накрити другим коржем смужками вниз. Боки пляцка також намастити кремом, а верх залити теплою глазур’ю. Поставити в холодильник на 12 годин.