Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Світлячок»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы едите мясо?
Всего ответов: 242


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 08:42
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Циркадные ритмы
Йогурт и кефир поднимают настроение
Смертельные дозы привычных продуктов и веществ
Таблица содержания пуринов в некоторых продуктах


Пляцок «Світлячок»


ПРОДУКТИ

Шоколадний корж

200 г чорного шоколаду з лісовим горіхом
6 яєць
200 г вершкового масла
120 г цукру
2 ч. л. розпушувача
2 г солі
200 г борошна
4 ст. л. темного какао-порошку

Крем

300 г вершкового масла
150 г вареного згущеного молока

Сирна маса

300 г кисломолочного сиру
3 ст. л. цукру
2 ст. л. крохмалю
20 г ванільного цукру
1 яйце

Малинове желе

300 мл малинового соку
4 ст. л. цукру
1 ст. л. желатину

Шоколадна глазур

80 г чорного шоколаду
35 г вершкового масла

ПРИГОТУВАННЯ

Шоколадний корж

Яйця збити з цукром на пухку масу. Шоколад поламати і разом із вершковим маслом розтопити на водяній бані. Вистудивши, підмішати шоколадну суміш до яєчної. Порціями, перемішуючи за допомогою кулінарної лопатки, всипати борошно, какао, розпушувач і сіль. Вимішати до однорідної консистенції.

Форму розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом. Вилити тісто. Половину сирної маси викласти в кулінарний шприц із довгою насадкою. Зверху на тісто витиснути 5 паралельних сирних смуг, залишаючи між ними однакові проміжки.

Випікати приблизно 25 хвилин (до сухої скіпки). Так само випекти і другий корж. Під час випікання тісто підніметься, а сирні смуги опустяться, проробивши в ньому довгі западини.

Сирна маса

У блендері збити сир, цукор, крохмаль, ванільний цукор і яйце.

Крем

Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, додати згущене молоко. Довести до однорідної консистенції.

Шоколадна глазур

Шоколад поламати, разом із вершковим маслом помістити в миску й розтопити, збиваючи, на паровій бані. Вистудити.

Малинове желе

Желатин і цукор всипати в малиновий сік кімнатної температури. Дати набухнути желатинові протягом 30 хвилин. Потім на невеликому вогні підігріти суміш до повного розчинення желатину. В жодному разі не доводити до кипіння! Вистуджене желе поставити на холод.

Складаємо пляцок

Заглибини коржів заповнити майже застиглим желе. Поставити в холодильник на 30 хвилин для повного застигання.

Перший корж викласти сирно-малиновими смужками догори. Змастити кремом. Накрити другим коржем смужками вниз. Боки пляцка також намастити кремом, а верх залити теплою глазур’ю. Поставити в холодильник на 12 годин.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 30.04.2018
Просмотров: 421 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Світлячок»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика