Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Шоколадна хатинка»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы принимать гостей?
Всего ответов: 226


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 12:14
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Таблица калорийности мясо-колбасных продуктов
Жизнь с сахарным диабетом
Избегайте сложных диет
Ученый развенчал многие мифы о диетах


Пляцок «Шоколадна хатинка»


ПРОДУКТИ

Маково-шоколадний корж

5 яєць
150 г цукру
20 мл коньяку
170 г вершкового масла
10 г розпушувача
150 г чорного шоколаду
100 г маку
150 г борошна

Білково-шоколадні коржі

6 яєчних білків
3 ст. л. какао-порошку
225 г борошна
1 ч. л. харчової соди
1 склянка цукру

Шоколадний крем

6 яєчних жовтків
300 г вершкового масла
150 г чорного шоколаду
¾ склянки цукру
3 ст. л. картопляного крохмалю
500 мл молока

Просочування

100 мл міцної кави
1 ст. л. цукру
2 ст. л. коньяку

ПРИГОТУВАННЯ

Маково-шоколадний корж

Шоколад поламати, разом із маслом помістити в миску й розтопити, збиваючи, на паровій бані. Вистудити.

Яйця з цукром збити на пухку масу. Вмішати сухий мак, коньяк і шоколадну суміш. Порціями, постійно помішуючи, всипати борошно з розпушувачем.

Форму розміром 20 × 20 см вистелити пергаментом, вилити тісто. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці приблизно 45 хвилин. Вистиглий корж загорнути в харчову плівку й витримати 2—3 години. Вистояний корж розрізати горизонтально навпіл. Кожен пласт на зрізі збризнути просочуванням.

Білково-шоколадні коржі

Холодні білки збити до м’яких піків. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукор. Додати борошно, какао й соду. Збити суміш до однорідної консистенції.

Розділити тісто натроє. Форму розміром 20 × 20 см вистелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Викласти 1 частину тіста, розрівнявши її ножем. Випікати приблизно 5—7 хвилин. Зверху корж має стати пружним і не липнути до пальців, а зсередини залишитися м’яким. У такий спосіб випекти всі 3 коржі.

Шоколадний крем

Збити жовтки з цукром. Підмішати крохмаль. Молоко довести до кипіння і тонкою цівкою, збиваючи, влити в яєчну масу, перемішати. Перекласти усе назад у посудину, в якій кип’ятилося молоко, і нагрівати, збиваючи, на найменшому вогні, аж поки маса не загусне (не слід доводити до кипіння). Зняти з вогню.

Чорний шоколад натерти на крупній тертці і всипати в банячок з теплою завареною масою. Перемішувати до повного розчинення шоколаду. Вистудити.

Вершкове масло збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, додати заварений крем.

Просочування

У міцній каві розчинити цукор. Вистудити. Влити коньяк і ретельно розмішати.

Складаємо пляцок

Скласти пляцок у такий спосіб: шоколадно-маковий корж зрізом уверх — крем — три шоколадно-білкові коржі, перемащені кремом, крем — шоколадно-маковий корж зрізом униз. Верх і боки пляцка змастити кремом, присипати крихтами від коржів. Поставити в холодильник мінімум на добу.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 01.05.2018
Просмотров: 429 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Шоколадна хатинка»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика