500 г борошна 200 г вершкового масла 100 г цукру 5 яєчних жовтків 10 г розпушувача 20 г ванільного цукру
Кунжутовий корж
50 г вершкового масла 20 г меду 40 г цукру 200 г білого кунжуту
Кокосовий корж
100 г сливового джему 5 яєчних білків 200 г цукру 200 г білої кокосової стружки
Халвовий крем
200 г ванільної халви 200 г вершкового масла 70 г цукрової пудри
ПРИГОТУВАННЯ
Коржі
На кухонній дошці посікти холодне масло і суміш борошна з розпушувачем. Всипати цукор і руками швидко розтерти масу на крихту. Влити яєчні жовтки і швидко замісити тісто: спочатку виделкою, а потім вимісити руками. Розділити тісто надвоє. Кожну частину загорнути в харчову плівку й покласти в холодильник на 1 годину.
Білки збити до м’яких піків. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукор, а потім — кокосову стружку.
На пательні вершкове масло й цукор нагріти, збиваючи, до стану легкої карамелізації цукру. Додати мед і кунжут. Перемішати й тушкувати, збиваючи, ще 1—2 хвилини (до легкої карамелізації кунжуту). Зняти з вогню й трохи вистудити
Деко розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом. Першу частину охолодженого тіста тонко розкачати й викласти на деко. Зверху рівномірно змастити сливовим джемом. На нього викласти кокосову суміш і розрівняти по всій поверхні. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці приблизно 25—30 хвилин (до золотистого кольору). Вистудити.
Для другого коржа деко аналогічного розміру вистелити пергаментом. Розкачати другу частину тіста й перенести на пергамент. Рівномірно викласти кунжут.
Випікати приблизно 20 хвилин (до золотистого кольору). Вистудити.
Халвовий крем
Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою на пухку масу. Ванільну халву натерти на дрібній тертці. У збите масло частинами додавати халву, постійно збиваючи.
Складаємо пляцок
На нижній корж із кунжутом викласти крем. Накрити другим коржем кокосом уверх і злегка притиснути. Поставити пляцок у холодильник мінімум на добу.