Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Небесні ласощі»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Как Вы попали на этот сайт?
Всего ответов: 270


Приветствую Вас, Гость · RSS 01.06.2024, 18:20
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Хотите похудеть? Это очень просто!
Суточная потребность человека в витаминах
Лечение специями
Срок хранения запасов


Пляцок «Небесні ласощі»


ПРОДУКТИ

Корж

300 г пшеничного борошна
200 г вершкового масла
2 жовтки
80 г цукрової пудри
40 г сметани
10 г розпушувача

Яблучна маса

1 кг очищених яблук
100 г цукру
2 пачки лимонного желе

Горіхова маса

200 г волоських горіхів
150 мл вершків 10 % жирності
300 г вершкового масла
2 яйця
150 г цукру
20 г коньяку

Шоколадна глазур

200 г гіркого шоколаду
60 г олії

ПРИГОТУВАННЯ

Корж

На кухонній дошці розтерти руками накраяне вершкове масло, борошно з розпушувачем і цукрову пудру. В середині отриманої маси зробити ямку і викласти в неї жовтки і сметану. Швидко замісити тісто спочатку виделкою, а потім руками. Розділити його надвоє. Загорнути кожну частину в харчову плівку й відправити в холодильник на 45 хвилин.

Форму розміром 20 × 20 см вистелити пергаментом. Першу частину охолодженого тіста розкачати й перенести у форму. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці приблизно 20—25 хвилин (до золотистого кольору). Так само випекти і другий корж.

На перший невистуджений корж відразу викласти гарячу яблучну масу, розрівняти й охолодити при кімнатній температурі. Після повного вистигання перекласти корж у холодильник на 1 годину.

Яблучна маса

Яблука без шкірки й серцевини натерти на крупній тертці.

Перекласти в товстостінний банячок, всипати цукор і варити на маленькому вогні, збиваючи, протягом 15 хвилин. Далі всипати порошок желе, перемішати до повного розчинення і зняти з вогню.

Горіховий крем

Горіхи змолоти на м’ясорубці й перекласти в товстостінний банячок. Додати вершки і збиті з цукром яйця. Перемішати. Довести, збиваючи, до кипіння на невеликому вогні і варити ще 3—4 хвилини. Вистудити.

Масло збити на пухку масу. По столовій ложці, постійно збиваючи, додавати в нього горіхову масу. Насамкінець підмішати коньяк.

Шоколадна глазур

Гіркий шоколад поламати й помістити в мисочку з олією. Нагрівати суміш, збиваючи, на водяній бані до повного розтоплення шоколаду.

Складаємо пляцок

Вийняти з холодильника вистиглий пісочний корж із яблучною масою. Намастити його горіховим кремом. Накрити другим пісочним коржем і злегка притиснути. Зверху пляцок полити шоколадною глазур’ю й поставити в холодильник мінімум на добу. Найкраще «Небесні ласощі» смакують через 2 доби настоювання.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 04.05.2018
Просмотров: 582 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Небесні ласощі»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика