200 г маку 2 яйця 80 г цукру 25 г родзинок 6 шт. волоських горіхів 20 г апельсинових цукатів
Сирний шар
500 г кисломолочного сиру 50 г сметани 40 г порошку ванільного пудингу 60 г апельсинових цукатів 100 г родзинок 3 яйця 170 г цукру
Шоколадний шар
4 яйця 110 г борошна 70 г темного какао-порошку 5 г харчової соди 1 щіпка солі 120 г цукру
Крем
200 г сметани 20 % жирності 10 г розчинної кави 1 яйце 10 г пшеничного борошна 80 г цукру 200 г вершкового масла
ПРИГОТУВАННЯ
Маковий шар
Мак залити водою так, щоб вона покривала його зверху на 0,5 см. Довести до кипіння й проварити ще 2—3 хвилини. Зняти з вогню й залишити під кришкою на 30 хвилин. Воду злити, а мак із горіхами тричі пропустити через м’ясорубку з найдрібнішими отворами. Додати родзинки, дрібно посічені цукати, цукор, яйця. Усе гарно перемішати.
Шоколадний шар
Яйця з цукром і сіллю збити на пухку масу. За допомогою кулінарної лопатки вмішати в яєчну масу борошно з розпушувачем та какао-порошком.
Сирна маса
Сир протерти через сито, а потім розтерти зі сметаною й цукром. Додати яйця, цукати, порошок ванільного пудингу і родзинки. Ретельно все перемішати.
Крем
За допомогою вінчика до утворення однорідної маси збити сметану, яйця, розчинну каву, цукор і борошно. Заварювати одержану суміш на невеликому вогні до загустіння. Вистудити. Масло кімнатної температури збити на пухку масу. По столовій ложці, постійно збиваючи, додавати в нього заварний крем.
Корж
Форму 15 × 30 см вистелити пергаментом, викласти макову масу й розрівняти. Зверху викласти сирну масу і також розрівняти. Залити шоколадним тістом. Випікати в попередньо розігрітій до 190 °C духовці 35—40 хвилин. Основна ознака готовності всього коржа — готовність верхнього бісквітного шару.
Складаємо пляцок
Вистиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром, а потім зняти пергамент із макового коржа. Тепер шоколадний корж опиниться знизу, а маковий — зверху. Розрізати корж вертикально надвоє (має вийти 2 пласти розміром 15 × 30 см).
На першу частину коржа маковим пластом догори викласти крем. Розрівняти. Накрити другою частиною маковим пластом до крему. Змастити пляцок кремом і присипати цукровою пудрою.