Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Три бажання»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Как Вы попали на этот сайт?
Всего ответов: 270


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 11:46
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

10 эффективных диет для желающих сбросить вес
Дичь может попасть под запрет
Ученые показали связь между связь между содержанием витамина D в организме и возможностью заражения COVID-19
Частота пульса


Пляцок «Три бажання»


ПРОДУКТИ

Маковий шар

200 г маку
2 яйця
80 г цукру
25 г родзинок
6 шт. волоських горіхів
20 г апельсинових цукатів

Сирний шар

500 г кисломолочного сиру
50 г сметани
40 г порошку ванільного пудингу
60 г апельсинових цукатів
100 г родзинок
3 яйця
170 г цукру

Шоколадний шар

4 яйця
110 г борошна
70 г темного какао-порошку
5 г харчової соди
1 щіпка солі
120 г цукру

Крем

200 г сметани 20 % жирності
10 г розчинної кави
1 яйце
10 г пшеничного борошна
80 г цукру
200 г вершкового масла

ПРИГОТУВАННЯ

Маковий шар

Мак залити водою так, щоб вона покривала його зверху на 0,5 см. Довести до кипіння й проварити ще 2—3 хвилини. Зняти з вогню й залишити під кришкою на 30 хвилин. Воду злити, а мак із горіхами тричі пропустити через м’ясорубку з найдрібнішими отворами. Додати родзинки, дрібно посічені цукати, цукор, яйця. Усе гарно перемішати.

Шоколадний шар

Яйця з цукром і сіллю збити на пухку масу. За допомогою кулінарної лопатки вмішати в яєчну масу борошно з розпушувачем та какао-порошком.

Сирна маса

Сир протерти через сито, а потім розтерти зі сметаною й цукром. Додати яйця, цукати, порошок ванільного пудингу і родзинки. Ретельно все перемішати.

Крем

За допомогою вінчика до утворення однорідної маси збити сметану, яйця, розчинну каву, цукор і борошно. Заварювати одержану суміш на невеликому вогні до загустіння. Вистудити. Масло кімнатної температури збити на пухку масу. По столовій ложці, постійно збиваючи, додавати в нього заварний крем.

Корж

Форму 15 × 30 см вистелити пергаментом, викласти макову масу й розрівняти. Зверху викласти сирну масу і також розрівняти. Залити шоколадним тістом. Випікати в попередньо розігрітій до 190 °C духовці 35—40 хвилин. Основна ознака готовності всього коржа — готовність верхнього бісквітного шару.

Складаємо пляцок

Вистиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром, а потім зняти пергамент із макового коржа. Тепер шоколадний корж опиниться знизу, а маковий — зверху. Розрізати корж вертикально надвоє (має вийти 2 пласти розміром 15 × 30 см).

На першу частину коржа маковим пла­стом догори викласти крем. Розрівняти. Накрити другою частиною маковим пластом до крему. Змастити пляцок кремом і присипати цукровою пудрою.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 06.05.2018
Просмотров: 413 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Три бажання»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика