Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пляцок «Дві долі»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Верите ли Вы в диеты?
Всего ответов: 235


Приветствую Вас, Гость · RSS 31.05.2024, 23:06
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Врачи рассказали о пользе темного шоколада
Ученые сделали сенсационное заявление о пользе сала
Таблетка для редактирования воспоминаний
Приоритеты употребления продуктов


Пляцок «Дві долі»


ПРОДУКТИ

Маково-кокосовий корж

200 г білої кокосової стружки
200 г маку
6 яєць
1 ст. л. розпушувача
6 ст. л. цукру

Рулетики

250 г вершкового масла
2 яйця
3 ч. л. розпушувача
550—600 г пшеничного борошна
100 мл сметани 15 % жирності
3 ст. л. згущеного молока
3 ст. л. какао-порошку
3 ст. л. цукру

Макова начинка

1,5 склянки маку
3 ст. л. родзинок
1 ст. л. апельсинових цукатів
5 ст. л. цукру

Кокосова начинка

1 склянка білої кокосової стружки
1 яйце
4 ст. л. цукру

Маковий крем

7 ст. л. готової макової начинки
3 ст. л. коньяку
300 г вершкового масла

Кокосовий крем

1 склянка білої кокосової стружки
2 ст. л. манної крупи
0,5 л молока
1 склянка цукру
15 г ванільного цукру
250 г вершкового масла

Шоколадна глазур

100 г чорного шоколаду
4 ст. л. вершків 10 % жирності
1 ст. л. коньяку

Крім того

1 квадратний вафельний корж
коктейльні вишні

ПРИГОТУВАННЯ

Маково-кокосовий корж

Готується заздалегідь, за добу до приготування пляцка.

Яйця з цукром збити на пухку масу. Сухий мак змолоти на кавомолці. У яєчну суміш вмішати мак, порошок для випічки і кокосову стружку. Форму розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом, викласти тісто і розрівняти. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 35 хвилин. Вистудити, вийняти з форми, загорнути в харчову плівку й залишити в прохолодному місці на добу.

Макова начинка

Мак запарити і перемолоти на м’ясорубці. Змішати з цукром, родзинками і цукатами.

Кокосова начинка

Кокосову стружку ретельно перемішати з цукром і яйцем.

Рулети

Вершкове масло розім’яти з цукром на пухку масу. Разом із борошном і розпушувачем швидко розтерти на крихти. Додати злегка збиті яйця, сметану й решту борошна. Замісити м’яке тісто.

Сформувати з нього кулю, загорнути в харчову плівку й покласти в холодильник на 30 хвилин.

Охолоджене тісто розділити надвоє. У першу частину підмішати какао-порошок. Так ми отримаємо 2 види тіста: біле і шоколадне. Кожне з них розділити на 6 частин.

Шматки білого тіста розкачати на присипаній борошном кухонній дошці у прямокутні пласти довжиною 22 см і товщиною 2 мм. Змастити їх тонким шаром макової начинки і загорнути кожен рулетом. У результаті ми одержимо 6 білих рулетів із маковою начинкою.

Форму розміром 22 × 22 см вистелити пергаментом. У неї щільно один до одного викласти всі 6 рулетів так, щоб вони зайняли весь простір. Довжина рулетів збігається з довжиною форми для випічки. А щоб рулети заповнили собою всю площину без щілин, злегка притисніть їх зверху, надавши пласкої форми. Випікати у попередньо розігрітій до 180 °C духовці 25—30 хвилин (до легкої золотистості).

Шматки шоколадного тіста розкачати на присипаній борошном кухонній дошці у прямокутні пласти довжиною 22 см і товщиною 2 мм. Тонко змастити їх кокосовою начинкою і загорнути рулетами.

Викласти кокосові рулетики у вистелену пергаментом форму розміром 22 × 22 см. Злегка притиснути рулетики зверху, щоб вони боками щільно торкались один другого і утворили між собою один пласт без щілин. Випікати аналогічно до білих ру­летиків.

Кокосовий крем

У товстостінному банячку довести до кипіння 400 мл молока, цукор і ванільний цукор. 100 мл молока змішати з манною крупою і влити тонкою цівкою, постійно збиваючи, у киплячу молочну суміш. Проварити 2—3 хвилини і вистудити. Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, додати кокосову масу.

Маковий крем

Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Порціями, постійно збиваючи, додати готову макову масу. Насамкінець підмішати коньяк.

Шоколадна глазур

Шоколад дрібно посікти, залити вершками і розтопити на водяній бані. влити коньяк. Ретельно перемішати. Зняти з вогню й вистудити.

Складаємо пляцок

Розрізати маково-кокосовий корж горизонтально надвоє. Розмістити перший маково-­кокосовий корж розрізом догори, змастити його половиною кокосового крему. На нього викласти шоколадно-кокосові рулетики. Зма­стити їх рештою кокосового крему. Накрити квадратним вафельним коржем. Зверху викласти половину макового крему й розрівняти. Далі — шар макових рулетиків, які слід змастити рештою макового крему. На нього помістити другий маково-кокосовий пласт зрізом униз. Зверху полити пляцок теплою шоколадною глазур’ю, прикрасити кокосовою стружкою і коктейльними вишнями. Поставити в холодильник мінімум на 12 годин.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 07.05.2018
Просмотров: 472 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пляцок «Дві долі»"

Пляцок

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика