1,5 кг кабачків, 20 г часнику, 10 г свіжого гострого перцю, 2 зонтики кропу, 4—5 листків чорної смородини, 1 листок хрону
Для маринаду: 1 л води, 100 г цукру, 40 г солі, 120 мл 9 %-ного оцту, 2—3 лаврових листки, 4—5 горошин чорного перцю
На дно стерилізованих банок покласти ошпарені зонтики кропу, листки смородини й хрону. Кабачки нарізати кружальцями завтовшки 1—1,5 см, часник — тонкими скибочками, гострий перець — кільцями. Змішати всі продукти для маринаду й довести до кипіння. У маринад, що кипить, викласти кабачки, варити 5—7 хв, стежити, щоб вони були повністю покриті рідиною. Шумівкою перекласти кабачки в банки, пересипаючи часником і кільцями гострого перцю. Залити маринадом, що кипить. Банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.