2 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 200 г часнику, по 1 пучку зелені кропу, петрушки й кінзи, 30 г солі, 50 г цукру, 200 мл олії, 30 мл 9 %-ного оцту, 5—8 г хмелі-сунелі, 5—8 г меленої паприки
Баклажани нарізати кружальцями завтовшки 1—1,5 см, опустити в підсолену воду на 1 год, потім віджати й обсмажити з двох боків у половині норми олії. Помідори пропустити через м’ясорубку, додати сіль, цукор, спеції, решту олії, довести до кипіння. Варити соус 15 хв, потім влити оцет, усипати подрібнені зелень і часник, перемішати й зняти з вогню. У підготовлені банки викласти обсмажені баклажани, поливаючи приготовленим соусом. Банки накрити кришками й стерилізувати 30—40 хв (час указано для банок місткістю 0,5 л). Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.