Баклажани підготовляють, ріжуть кружальцями завтовшки 1,5— 2,0 см і обсмажують. Цибулю обчищають і нарізають пластинками завтовшки не більш як 3—5 мм і також обсмажують.
В банки по черзі укладають кружальця баклажанів, цибулю і заливають томатним соусом за два прийоми — до і після укладання овочів.
В банку місткістю 0,5 л укладають приблизно 250—300 г баклажанів, 80—100 г нарізаної пластинками цибулі і 100—150 г соусу. .
Для приготування соусу на 10 банок консервів потрібно, г: червоних томатів — 1500; цукру—120; солі — 70; перцю чорного меленого— 25 горощин; зелені —30; борошна — 20.
Стерилізують консерви при температурі 100 °С. Тривалість стерилізації для банок місткістю 0,5 л — 90 і 1,0 л —120 хв.