1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 100 г часнику, 200 мл олії, 10 мл 9 %-ного оцту, 5 г меленого чорного перцю, сіль до смаку
Баклажани цілими відварити в підсоленій воді (30 г солі на 1 л води) протягом 10—15 хв. Потім вийняти, остудити, нарізати кружальцями й обсмажити з двох боків. Часник пропустити через прес, помідори нарізати кружальцями завтовшки близько 5 мм. Викласти в стерилізовані літрові банки шар баклажанів, посипати меленим перцем і часником, накрити кружальцями помідорів, посолити. Так, перешаровуючи й приминаючи ложкою, заповнити банки доверху. У кожну банку влити олію, що залишилася від смаження, і по 5 мл оцту. Накрити кришками, стерилізувати 25 хв (час указано для банок місткістю 1 л). Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.