1 кг баклажанів, 500 г помідорів, 40—50 г базиліку, 20 г часнику, 70 г меду, 10 г солі, 60 мл 9 %-ного оцту, 100 мл олії
Баклажани ретельно вимити, нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см, опустити в підсолений окріп (20 г солі на 1 л води) і бланшувати 2—3 хв. Потім відкинути на друшляк, дати стекти воді. Помідори нарізати кружальцями, викласти на дно товстостінного посуду. На них викласти баклажани, тушкувати під кришкою 5—7 хв. Додати мед, сіль, оцет, олію, тушкувати 15 хв. Потім додати дрібно нарізані базилік і часник, тушкувати ще 5 хв. Масу розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.