1 кг баклажанів, 500 г помідорів, 40 г цибулі, 10 г часнику, 30 г зелені (петрушка, селера, кріп), 25 г цукру, 15—20 г солі, 50 мл олії
Баклажани ретельно вимити, нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см, посолити й залишити на 20 хв. Потім промити, віджати й обсмажити в олії з двох боків до золотавого кольору. Викласти обсмажені баклажани в стерилізовані банки. Помідори очистити від шкірочки, нарізати, викласти в сотейник. Додати дрібно нарізану цибулю, часник і зелень, довести до кипіння. Усипати сіль, цукор, тушкувати кілька хвилин. Залити маринадом баклажани. Стерилізувати банки місткістю 0,5 л протягом 10 хв, 1 л — 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.