1—1,2 кг баклажанів, 400 г помідорів, 300 г цибулі, 30 г часнику, 30 г зелені петрушки, 100 мл олії, 30 г солі, мелений чорний перець до смаку
Помідори нарізати, викласти в сотейник, прогріти й протерти крізь сито. Уварити томатну масу вдвічі. Баклажани нарізати кружальцями завтовшки 1,5—2 см, опустити в підсолену воду на 20 хв (20 г солі на 1 л води). Потім обсушити й обсмажити в розігрітій олії з двох боків до золотавого кольору. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, швидко обсмажити. Змішати томат, смажену цибулю, дрібно нарізаний часник і зелень. Додати сіль, довести до кипіння, постійно помішуючи. У стерилізовані банки викласти невелику кількість томату, потім обсмажені баклажани, поливаючи томатом. Стерилізувати банки місткістю 0,5 л протягом 20 хв, 1 л — 30 хв. Потім закрутити й укутати банки до остигання.