3 кг баклажанів, 1 кг червоного болгарського перцю, 180—200 г часнику, 50 г свіжого гострого перцю, 200 мл 9 %-ного оцту, 200 г меду, сіль до смаку, олія
Баклажани ретельно вимити, нарізати кружальцями завтовшки 1 см, вимочити в підсоленій воді (20 г солі на 1 л води) протягом 20 хв. Потім віджати, обсушити й обсмажити в олії з двох боків до золотавого кольору. Часник, болгарський і гострий перець пропустити через м’ясорубку або подрібнити у блендері, додати мед, оцет і сіль. Ретельно перемішати, щоб мед розчинився. У стерилізовані банки викласти шарами баклажани й перцеву суміш. Стерилізувати банки місткістю 0,5 л протягом 10—15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.