2 кг кабачків, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 30 г часнику, 30 г солі, 50 мл олії
Усі овочі нарізати. У глибокий товстостінний сотейник або казанок влити олію, викласти цибулю і моркву, тушкувати під кришкою 15 хв. Додати перець і кабачки, тушкувати ще 15 хв. Потім масу подрібнити за допомогою блендера, знову поставити на вогонь, посолити, тушкувати без кришки до випарювання зайвої рідини. Додати подрібнений часник, тушкувати 5—7 хв. Гарячу ікру розкласти в банки й стерилізувати: банки місткістю 0,5 л — 7—10 хв, 1 л — 12—15 хв. Потім закрутити й укутати до остигання.