1 кг зелених помідорів, 400—500 г моркви, 400—500 г цибулі, 50 г часнику, 50 г томатної пасти, 30 г солі, 90—100 г цукру, 100—150 мл олії, 20 мл 9 %-ного оцту, мелений чорний перець й інші спеції до смаку
Помідори, цибулю і моркву окремо пропустити через м’ясорубку або подрібнити в кухонному комбайні. У сотейнику розігріти олію, викласти помідори, тушкувати 10—15 хв. Додати цибулю й моркву, тушкувати 15 хв. Потім додати томатну пасту, подрібнений часник, тушкувати 5—10 хв. Усипати сіль, цукор, спеції, через 5 хв влити оцет, перемішати й зняти з вогню. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.