1 кг кабачків, 500 г помідорів, 150—200 г болгарського перцю, 350 г яблук, 150 г моркви, 300 г цибулі, 50 г часнику, 70 мл 9 %-ного оцту, 70 мл олії, 30 г цукру, 20—25 г солі, мелений чорний перець до смаку
Овочі і яблука очистити. Кабачки натерти, залишити на 5—10 хв, потім віджати зайву рідину. Помідори, болгарський перець, яблука, морква й цибулю пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. Додати кабачки, олію, цукор, сіль, мелений перець, довести до кипіння й тушкувати 20—30 хв. Влити оцет, додати пропущений через прес часник, ретельно перемішати, тушкувати 2—3 хв. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.