2 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 1 кг цибулі, 1 кг помідорів, 150 мл олії, зелень петрушки й кропу, мелений чорний перець, сіль і цукор до смаку
Помідори нарізати, прогріти під кришкою 7—10 хв, потім протерти крізь сито. Цибулю нарізати півкільцями, моркву й болгарський перець — соломкою, зелень подрібнити. Обсмажити цибулю і моркву в олії до м’якості. Додати болгарський перець, смажити ще 7—10 хв. Додати томатне пюре, сіль, цукор і спеції, тушкувати до потрібної густоти. Усипати зелень, ретельно перемішати, тушкувати ще 2 хв. Розкласти гарячу ікру в банки, закрутити й укутати до остигання.