1 кг буряка, 400 г помідорів, 400 г моркви, 200—250 г цибулі, 30 г часнику, 200 мл олії, 30 мл оцту, сіль і мелений чорний перець до смаку
Буряк відварити до готовності, очистити. Помідори очистити від шкірочки. Усі овочі окремо пропустити через м’ясорубку. У сотейнику розігріти олію, обсмажити цибулю 5—7 хв. Викласти моркву, тушкувати 10 хв, перемішуючи. Потім додати помідори, тушкувати 10 хв. Викласти буряк, подрібнений часник, додати сіль, перець, довести масу до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 10 хв. Влити оцет, перемішати, зняти з вогню. Гарячу масу розкласти в банки й стерилізувати: банки місткістю 0,5 л — 15 хв, 1 л — 20 хв. Потім їх закрутити й укутати до остигання.