1 кг болгарського перцю, 100 г помідорів, 50 г моркви, 20—25 г кореня петрушки, 20—25 г кореня селери, 100 г цибулі, 50—70 мл олії, 15 мл 9 %-ного оцту, сіль, цукор, мелений чорний перець до смаку
Помідори нарізати, прогріти на слабкому вогні 7—10 хв, потім протерти крізь сито. Перець запекти в духовій шафі, розігрітій до 180 °С, до потьмяніння шкірочки, очистити. Моркву, корінь петрушки й селери натерти. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до м’якості. Додати моркву й коріння, тушкувати кілька хвилин. Тушковані овочі й запечений перець подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера. Протерті помідори викласти в сотейник, довести до кипіння. Додати подрібнені овочі, сіль, цукор, мелений перець, тушкувати на слабкому вогні 20—30 хв. Влити оцет, перемішати й зняти з вогню. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.