1 кг цибулі, 300—400 г помідорів, зелень кропу, 3—5 ст. л. олії, сіль до смаку
Половину очищеної цибулі дрібно нарізати, обсмажити в олії до м’якості. Решту цибулі нарізати, ошпарити, пропустити через м’ясорубку. Помідори ошпарити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Пюре з цибулі й помідори додати до смаженої цибулі, посолити, варити при частому помішуванні 20—25 хв. Маса має стати однорідною, густою. Наприкінці приготування додати рубаний кріп і перемішати. Гарячу ікру розкласти в підготовлені банки, простерилізувати (банки місткістю 0,5 л — 40 хв, місткістю 1 л — 50 хв), закатати й закутати до охолодження.