Для маринування найкраще використовувати великоплідні м'ясисті сорти винограду. Маринувати виноград можна окремими ягодами або малими гронами. Підготовлені ягоди або грона миють у проточній воді і дають їй стекти.
На дно банки місткістю 1 л кладуть 3—4 шт. гвоздики, 0,3—0,4 г кориці, потім щільно укладають виноград і заливають його гарячою маринадною заливкою.
Для приготування заливки на 10 банок місткістю 1 л потрібно, г: води — 2850, цукру — 650, оцту 6 %-ного — 500.
Наповнені банки накривають лакованими кришками і стерилізують при температурі 90 °С: місткістю 0,5 л—12—15 хв, 1,0 л—20 хв, 3-літро-ві бутлі — 35 хв.