Кабачки молоді, свіжі діаметром 5—6 см старанно миють, відрізають плодоніжку, а також залишки зав'язі з прилягаючою частиною плоду і ріжуть кружальцями завтовшки не більш як 2,5 см. Нарізані кабачки обсмажують в олії до золотистого кольору.
Часник обчищають, миють і розтирають у ступці. Зелень миють і подрібнюють ножем.
На дно банок насипають зелень, сіль, часник, наливають олії і оцту, потім щільно укладають кабачки. Кількість солі, часнику і оцту може бути змінена за смаком.
Стерилізують консерви при температурі 100 °С. Тривалість стерилізації для банок місткістю 0,5 л—25 і 1,0 л — 45 хв.
Витрата продуктів для приготування 10 банок консервів місткістю 0,5 л, г: кабачки свіжі — 8500; олія для обсмажування кабачків — 300; олія для додавання в банки — 250; часник—100; зелень петрушки і кропу — 50; сіль — 60; оцет 6 %-ний — 300.