1,5 kg qovoq, 1 kg pomidor, 2 sabzi, 2 katta piyoz, sarimsoq 2 tish, 100 ml yog'i, 1 osh qoshiq 9 % sirka, 1-2 osh qoshiq shakar, 1-2 osh qoshiq tuz, qora murch tatib
Sabzavotlar yuvish, pulni, go'sht maydalovchi orqali o'tib, pishirish uchun keng yirtqichlardan o'tkazish. Yog', shakar, tuz qo'shing va ortiqcha suyuqlik qaynaguncha qaynatib oling. Tug'ralgan sarimsoq va ziravorlar qo'yish tayyor qadar 10 daqiqa davomida, sirka quyinglar, zarur bo'lsa, tuz va shakar qo'shing. Issiq ikra sterilizatsiya bankadan tarqaldi, ketmoq va salqin qadar o'rash.
Qovoq ikra oddiy
500 g qovoq, 500 g pomidor, 500 g qo'ng'iroq qalampir, 2 sabzi, 2 piyoz, 3 sarimsoq chinnigullar, ukrop ko'katlar, 3 osh qoshiq neft, tuz, qora murch va tatib issiq qalampir
Qovoq, sabzi va piyoz, tilim o'yilgan neft, tuz bilan çiseleme, bir pishiriq idishga qo'ydi. Yuvilgan qalampir va pomidor bilan Top. Tender qadar 190 °C da tandirda pishirib (mog'or chuqurligiga qarab, taxminan 1 soat). Issiq pishirilgan pomidor va qalampirdan terini ko'tarish uchun. Ozod suyuqlik bilan blender yoki oziq-ovqat protsessor barcha sabzavot o'tkazish, sarimsoq, o'tlar, chopish qo'shing. Ikra qaynatib oling, ta'mga tuz va qalampir qo'shing. Tayyorlangan qutilarga yoyilgan issiq ikra sterillanadi (0.5 l-10-15 daqiqa, 1 l-15-20 daqiqa sig'imli banklar), sovuguncha o'raladi va o'raladi.
Sarimsoq bilan yoyilgan qovoq
3 kg qovoq, 1 kg sabzi, 1 kg piyoz, 6-8 tish sarimsoq, ko'katlar, yog'i, 3 osh qoshiq tomat pastasi, 3-4 osh qoshiq 9 % sirka, 1-2 osh qoshiq shakar, suv 1,5 osh qoshiq tuz, ziravorlar tatib
Kub shaklida kesib qovoq pulni, neft kichik miqdorda qovurayapman. Piyoz va sabzi chopish, yumshoq qadar alohida qovurayapman. Sabzavotlar, salqin bir go'sht maydalovchi orqali o'tishi yoki Blenderni ozor. Keyin bir yirtqichlardan massasini qo'yish va taxminan 1 soat davomida past olovda pishirib. 5-10 daqiqa davomida tug'ralgan sarimsoq, tug'ralgan o'tlar, tomat pastasi, sirka, shakar, tuz va ziravorlar qo'shib tayyor qadar. Issiq ikra sterilizatsiya bankadan tarqaldi, ketmoq va salqin qadar o'rash.
Qovoq ikra klassik
1.5 kg qovoq, 4 qo'ng'iroq qalampir, 500 g sabzi, 300 g piyoz, 4 chinnigullar sarimsoq, neft, tuz va ziravorlar tatib
Peel qovoq, qalampir, sabzi va piyoz va kub shaklida kesib. Bir yirtqichlardan, bir oz suv quyinglar sabzi qo'yish qamrab va 15 daqiqa davomida pishirib. Qo'ng'iroq qalampir va qovoq qo'shish, past olovda qopqoq ostida pishirib 10 min piyoz qovurdoq alohida neft kichik miqdorda, sabzavot güveç qo'ydi. Massani aralashtiring, elakdan o'tkazing yoki blender bilan maydalang. Ikra qozonga soling, tuz qo'shing va ortiqcha suyuqlikni bug'lash uchun 30-40 daqiqa davomida pishiring. Tayyor bo'lishidan 10 daqiqa oldin bosilgan sarimsoq va ziravorlar qo'shing. Tayyorlangan qutilarga yoyilgan issiq ikra sterillanadi (0.5 l-10-15 daqiqa, 1 l-15-20 daqiqa sig'imli banklar), sovuguncha o'raladi va o'raladi.
Eski retsept bo'yicha qovoq ikra
1 kg qovoq, 1 kg pomidor, 1 kg piyoz, 500 gr yashil olma, 500 g, mayiz, 600 ml sharob sirkasi, 25 g ildiz zanjabil, 12 kurtaklari chinnigullar, 1 choy qoshiq shifrlamoq, 1 choy qoshiq qora qalampir, no'xat, 100 g shakar, tuz tatib
Pomidor kuymoq, pulni, bo'laklarga kesib. Qovoq va olma kub shaklida kesib pulni va urug', tozalash uchun. Piyoz yarim halqalarga bo'linadi. Zanjabil nozik kesilgan, chinnigullar, koriander va qora qalampir bilan zig'ir sumkaga soling. Sabzavotlar va olma keng yirtqichlardan qo'yish, sirka quyinglar, shakar, tuz qo'shing, ziravorlar bilan bog'lab bir sumkani qo'yish, vaqti-vaqti bilan aralashtirib, 1 soat davomida bir qopqoq holda past olovda pishirib. Keyin yuvilgan mayiz qo'shing va boshqa 1.5 soat davomida pishirib. Ziravorlar sumkasini olib tashlang. Tuxum salqinlash va plastik yoki shisha qovoqlari (emas, balki metall) yopish uchun, 1 litr (3 qutilari ish bo'lardi) quvvatiga ega iliq sterilizatsiya bankalarda qo'yish ber!) va salqin joyga qo'ying. Tuxum 3-4 hafta ichida tayyor bo'ladi.
Ikra qizil ikra squash
6 kg qovoq, 500 g, qizil qalampir, 200 g sabzi, 100 g selderey ildizi, 500 gr piyoz, 1 Stakan davra guruch, 1 bosh sarimsoq, 200 ml sariyog', 3 osh qoshiq tomat sousi, 1 osh qoshiq tuz, 1 osh qoshiq shakar, 80 ml 9 % sirka, ½ choy qoshiq quritilgan Rayhon, ½ choy qoshiqda zamin shifrlamoq, zamin bosh qalampir daraxti tatib
5-7 daqiqa davomida qaynoq suvda rasm problemsbut, yuvib tashlang. Qalampir urug'ini olib tashlash uchun, tozalangan sarimsoq bilan birga go'sht maydalovchi orqali sog'indim. Piyoz, sabzi va selderey ildizi kesilgan, yog'da qovurayapman. Peel qovoq, chopish va yarim qadar qaynatiladi. 20 daqiqa davomida pishirib, sarimsoq, qovurilgan sabzavot, guruch, pomidor SOS, tuz va shakar bilan qalampir pyuresi qo'shing. 5 daqiqa davomida pishirib, sirka, ziravorlar qo'shing. Tayyorlangan idishlarda issiq ikra yoyib, sterillanadi (0,5 l-20 min, 1 l-1 soat sig'imli bankalar), saralab, soviguncha o'raladi.
Mayonez bilan qovoq ikra (1 retsepti)
3 kg courgettes, 1,5 kg sabzi, 500 gr piyoz, 200 gr yog', mayonez, 250 g, pomidor sos, 2 osh qoshiq shakar, 1 osh qoshiq tuz, 2 osh qoshiq 9 % sirka, ziravorlar va sarimsoq tatib
Sabzavotlar toza, qovoq va urug'larni olib tashlang. Go'sht maydalovchi orqali barcha sabzavot o'tish. Massa skovorodkada qo'yish, shakar, tuz qo'shing, qaynatish uchun olib va vaqti-vaqti bilan aralashtirib, o'rta olovda 2 soat pishirib. Ezilgan sarimsoq, mayonez, pomidor sousi, sirka, ziravorlar qo'shing; qaynatiladi, vaqti-vaqti bilan aralashtiriladi, 20-30 daqiqa. Issiq ikra sterilizatsiya bankadan tarqaldi, ketmoq va salqin qadar o'rash.
Qovoq ikra mayonez (recipe 2)
3 kg qovoq, 500 gr piyoz, 300 g olma, 250 g yog', mayonez, 250 g, tomat pastasi, 100 ml sariyog', 1.5-2 osh qoshiq shakar, 1-2 choy qoshiqda tuz, 2 osh qoshiq 9 % sirka, sarimsoq, qora va qizil qalampir, sarimsoq chinnigullar va shifrlamoq tatib
Qovoq va teri va urug'lik aniq olma, bir go'sht maydalovchi orqali o'tadi. Piyoz chopish, yumshoq qadar neft qovurayapman, bir go'sht maydalovchi orqali o'tib. Piyoz, qovoq va olma aralashtiramiz, vaqti-vaqti bilan aralashtirib, 2 soat davomida past olovda pishirib. Tomat pastasi va mayonezni qo'shing, 20 daqiqa qaynatib oling. Keyin shakar, tuz, sirka, tug'ralgan sarimsoq, ziravorlar qo'shing, yana bir 10 daqiqa pishirib. Issiq ikra sterilizatsiya bankadan tarqaldi, ketmoq va salqin qadar o'rash.
Sirka holda qovoq ikra
3 kg qovoq, 2,5 kg pomidor, 1 kg qo'ng'iroq qalampir, 1 kg sabzi, 1 kg piyoz, 300-500 ml pomidor sos, 350 ml sariyog', 5-7 osh qoshiq shakar, 3 osh qoshiq tuz, qora murch
Qovoq pulni va urug'lar, kub shaklida kesib. Pomidor kuymoq, pulni. Bolgar qalampiri yadroni urug'lar bilan kesish uchun. Qalampir va pomidor go'sht maydalovchi orqali o'tish. Bir qo'pol qirg'ichdan bo'yicha sabzi maydalab, piyoz chopish. Qalin pastki bilan yirtqichlardan, yog ' isitish yumshoq qadar piyoz qovurayapman. 10-15 daqiqa davomida pishirib, sabzi qo'shing. Keyin pomidor va qo'ng'iroq qalampirini qo'shing, 10 daqiqa qaynatib oling. Qovoq, pomidor sousi, shakar, tuz, qalampir qo'ying, tender (taxminan 1,5 soat) qadar pishirib. Qaynoq tuxum, sterilizatsiya bankadan qo'yish ketmoq va salqin qadar o'rash uchun.