1 качка 7 зелених яблук 1 ст. л. гірчиці 3 ст. л. меду сіль чорний мелений перець
Візьміть половину яблук. Кожне яблуко наріжте на 4—6 частин. Очистіть від серцевини.
Качку дуже ретельно натріть сіллю та перцем зовні та зсередині. Намастіть гірчицею та покладіть досередини яблука. Закріпіть зубочистками або зашийте.
Покладіть качку в глибоку форму для запікання грудкою донизу та поставте в холодну духовку.
Розігрійте духовку до 165 °С.
Готуйте качку приблизно 1,5 години, кожні 15—20 хвилин поливаючи жиром, що витопився.
Розтопіть мед на слабкому вогні.
Змастіть качку медом за допомогою кондитерського пензля. За 30 хвилин перегорніть та злийте частину жиру, якщо його дуже багато.
Не починайте змащувати качку медом з боку грудки, коли вона ще тверда, вона має бути вже майже готова, якщо ні — продовжуйте запікати та поливати жиром.
За 40 хвилин до готовності почніть змащувати качку медом кожні 10 хвилин, якщо качка бліда, збільшіть вогонь до 175 °С, якщо навпаки — накрийте фольгою.
За 15—20 хвилин до готовності покладіть решту нарізаних дольками яблук до форми з качкою. Вони будуть хрумкі та більш смачні за ті, що всередині. До жиру ви можете покласти й інші овочі: напівзварену картоплю чи моркву.