2 качині ніжки 1/2 кг дрібної молодої картоплі 100 г сухої різної квасолі 300 г дрібної молодої моркви 2 ст. л. свіжої чи мороженої журавлини сіль чорний мелений перець
Квасолю залийте водою на 5—6 годин і варіть до готовності впродовж 40—60 хвилин.
Ніжки натріть сіллю та складіть до форми для запікання. Поставте до холодної духовки та розігрійте її до температури 165 °С. Перегортайте ніжки, щоб не обсихали.
Очистіть картоплю та моркву або лише помийте твердою щіткою, якщо овочі молоді та шкірочка зовсім тонка. Залийте овочі окропом, посоліть та варіть до напівготовності приблизно 5—7 хвилин.
Коли вже м’ясо буде майже готове, збільшіть температуру до 190 °С, злийте зайвий жир, але не весь, залишіть приблизно на 1 см жиру в формі, всипте овочі та квасолю, поперчіть, трохи потрусіть форму, щоб розподілити жир. Запікайте, поки овочі не стануть м’якими всередині та зі скоринкою зверху.
Дістаньте форму з духовки та додайте журавлину. Перемішайте.
Соус із журавлини до качки
1 цибулина 150 г журавлини 2 ст. л. жиру 1 ч. л. меду сіль
Обсмажте нарізану дрібно цибулю на качиному жиру,покладіть журавлину та тушкуйте 7—10 хвилин, додайте засипку солі та мед. Перетріть крізь сито.