Білоголову капусту очищають, вирізують качани, варять у підсоленій воді, відкидають на друшляк, дають стекти воді і розбирають на окремі листки. Товсті жилки зрізують або розбивають сікачем.
М'ясо пропускають через м'ясорубку, додають розсипчастої пшоняної або рисової каші, злегка підсмаженої ріпчастої цибулі, меленого перцю, солі і добре розмішують. Цю начинку кладуть на підготовлені листки капусти, краї їх загортають і надають голубцям довгастої форми.
Голубці укладають у сотейник або каструлю, заливають сметанною підливою і тушкують у духовці до готовності. Приготування сметанної підливи. Борошно злегка підсмужують на маслі так, щоб воно не змінило кольору, додають сметани, змішують, потім поступово розводять гарячим бульйоном, проварюють 8—10 хвилин на легкому вогні, солять, проціджують крізь сито, доводять до кипіння і заправляють маслом.
На 1 кг яловичини — 1,2 кг свіжої капусти, 4 ст. ложки рису або пшона, 2 цибулини, 2,5 ст. ложки вершкового масла, 2 горошини чорного перцю. Для підливи — 0,5 склянки сметани, 2,5 склянки м'ясного бульйону, по 1 ст. ложці пшеничного борошна і вершкового масла.