500 г ошийка 1 качан капусти 4 цибулини 70 г смальцю 300 г домашньої сметани 20 г борошна 30 г томатної пасти 2 зубчики часнику 3 шт. лаврового листя 1/2 ч. л. духмяного перцю сіль чорний мелений перець
З капусти виріжте качан або просто надріжте його за периметром. Покладіть капусту в підсолений окріп на 2—4 хвилини. Дістаньте та зніміть листя. З кожного листа зріжте товсті прожилки.
М’ясо поріжте, як на товченики, тонкими шматками, відбийте з обох боків, посоліть і поперчіть.
Цибулю наріжте дрібними кубиками та підсмажте на смальці. Для голубців використовуйте половину всієї цибулі, решту відкладіть для соусу.
На лист капусти покладіть відбите м’ясо, підсмажену цибулю та загорніть рулетом.
До каструлі покладіть листя капусти та щільно викладіть голубці в декілька шарів, залийте склянкою окропу та ще трохи посоліть, накрийте кришкою та тушкуйте 20—25 хвилин.
Для соусу візьміть залишки підсмаженої цибулі, додайте томатну пасту, лаврове листя, духмяний перець, розчавлений часник та 1/2 склянки води. Тушкуйте 5 хвилин на слабкому вогні.
На сухій пательні обсмажте борошно та всипте у сметану.
Сметану з борошном додайте до томатної пасти. Ретельно перемішайте та залийте цим соусом голубці. Тушкуйте ще 20 хвилин до м’якості м’яса та капусти.
Готові голубці подавайте із соусом, у якому вони тушкувалися.